Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

11 σημεία για την νέα κυβέρνηση

*Μόνο ανακούφιση έφερε ο ανασχηματισμός. Επιτέλους οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου συνεργάζονται ενεργά για τη σωτηρία του. Πραγματική dream team. Αν και θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη υπερπαραγωγή αν είχε κι άλλα εξωκομματικά στελέχη πέραν του Παντελή Καψή όπως ακουγόταν πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις με φαβορί για υπουργοποίηση τους Κώστα Πρέκα, Αιμίλιο Λιάτσο και Άτζελα Δημητρίου.

*Η νέα κυβέρνηση είναι πράγματι η πιο μικρή κι ευέλικτη μετά τη 2η κυβέρνηση Παπανδρέου, αποτελούμενη από μόλις 42 άτομα. Φήμες λένε ότι η πρώτη κυβερνητική πράξη θα είναι η μετακίνηση από το Μαξίμου στο Γήπεδο Καραϊσκάκη προκειμένου να χωρέσουν όλα της τα μέλη και να γίνονται πιο άνετα τα Υπουργικά Συμβούλια. Άσε που ο Μαρινάκης (με την εφημερίδα Παραπολιτικά) είναι "δικό μας" παιδί.

*Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στον νέο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος διέρρευσε ήδη την πρώτη τομή στον τομέα της εθνικής υγείας. Για την είσοδο και την εξέταση στα νοσοκομεία θα πρέπει οι ασθενείς αφ' ενός να προσκομίσουν ένα από τα βιβλία "Πανύψιστος Ζευς και αιμορροίδες" και "100+1 συνταγές για μακροζωϊα από την αρχαία Σπάρτη" που τυχαίνει να πωλεί ο αδερφός του νέου υπουργού και αφ' ετέρου να αποδείξουν ότι είναι αυθεντικοί Έλληνες ή έστω νόμιμοι μετανάστες από τον πλανήτη ΕΛ. Έξυπνο πάντως να βάλουν έναν ασθενή στου υπουργείο Υγείας.

*Η Σοφία Βούλτεψη αρνήθηκε μετά λύπης την υφυπουργοποίησή της, δηλώνοντας πως δεν έχει χρόνο την ίδια ώρα να κράζει την ΕΡΤ και το ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να κλείνει νοσοκομεία. Ευχήθηκε όμως ολόψυχα στο σύντροφο Άδωνι να ακολουθήσει την υπερπετυχημένη πορεία του Ανδρέα Λοβέρδου δύο χρόνια πριν στο ίδιο υπουργείο.

*Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη βρει τον τρόπο να μειώσει τους δημοσίους υπαλλήλους, γι' αυτό και τοποθετήθηκε ασυζητητί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: "θα τους ταϊζω κι επίσημα στον πατέρα μου, δεν χρειάζεται πλέον να κρυβόμαστε" φέρεται να δήλωσε αποκαλύπτοντας έτσι το μυστικό της μακροζωϊας του επίτιμου.

*Δικαιώθηκε ο Βρούτσης με την παραμονή του στο Υπουργείο Εργασίας καθώς χάρις στις προσπάθειές του η ανεργία δεν ξεπέρασε το 50% όπως προέβλεπαν οι Κασσάνδρες της αριστεράς.


*Ο Σίμος Κεδίκογλου τα πήγε τόσο καλά τον προηγούμενο καιρό, που πλέον η κυβέρνηση έχει και 2ο Κεδίκογλου (βλ Συμεών Κεδίκογλου, το νέο υφυπουργό Παιδείας).

*Ο Παντελής Καψής, "υφυπουργός ΕΡΤ", συμφώνησε ήδη με τον Αντώνη Σαμαρά τον τρόπο που θα στελεχωθεί η ΝΕΡΙΤ: Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ με βασικές ερωτήσεις α) Από πού κατάγεστε, β) ποια η συγγένειά σας με τα στελέχη της κυβέρνησης ή έστω της Νέας Δημοκρατίας και γ) ποιά η γνώμη σας για το ΣΥΡΙΖΑ.

*Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τετραετίας, αλλά άφησε να διαρρεύσει ότι αν χρειαστεί θα γίνει και κυβέρνηση επ αόριστον ειδικά εφόσον σε επόμενο ανασχηματισμό συμμετέχει και η Χρυσή Αυγή. Άσε που οι εκλογές είναι και μεγάλο έξοδο...

*Απογοητευμένος είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που έφυγε από το υπουργίο εξωτερικών, καθώς ήταν έτοιμος να κάνει σειρά ενωτικών παρεμβάσεων στην Τουρκία, τη Βραζιλία και τη Ρουάντα. Αν δε η κυβέρνηση χτυπούσε 4ετία, στόχος του ήταν η επανένωση της Κορέας.
*Τώρα που ο Βενιζέλος επιτέλους δέχθηκε να γίνει υπουργός εξωτερικών ο Σαμαράς είναι έτοιμος να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, όπως υποσχέθηκε άλλωστε και πριν τις εκλογές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα
Από το Blogger.

Θεματικές:

___________________

___________________

___________________

___________________

___________________

___________________

___________________